Κοχυλια στηθους

Ο μητρικός θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας, γιατί το μητρικό γάλα περιέχει όλα όσα θα χρειαστεί ο οργανισμός του κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, ώστε ν’ αναπτύξει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη όμως και όταν κάνουμε το πιο φυσικό πράγμα, δηλαδή να θηλάσουμε, αντιμετωπίζουμε προβλήματα διαρροών, ερεθισμών ακόμη και τραυματισμών! Γι’ αυτό υπάρχουν διαφορά βοηθήματα που μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη!

Πρόκειται για ειδικά καλύμματα στήθους με διάφορες παραλλαγές ανάλογα τη χρήση. Υπάρχουν τα προστατευτικά κοχύλια θηλών, τα κοχύλια ή κελύφη συλλογής γάλακτος και τα κοχύλια διαμόρφωσης θηλών. Αυτά είναι ειδικά διαμορφωμένα με οπές εξαερισμού ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία του αέρα και βοηθούν έτσι στη επούλωση των ευαίσθητων ή τραυματισμένων θηλών. Άλλα πάλι είναι κατάλληλα ώστε να συλλέγουν το περισσευούμενο γάλα ειδικά τον πρώτο μήνα όπου το γαλατάκι της μαμάς ρέει άφθονο και οι θηλές είναι ακόμη σε στάδιο προσαρμογής, ιδιαίτερα επιβαρυμένες από την απότομη κακουχία και το απότομο φορτίο της ανατροφής του μωρού!

Εγώ έχοντας απόλυτη ανάγκη να ανακουφίσω με κάποιο τρόπο τις θηλές μου, όντας πρωτοτόκος και μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία στο θηλασμό, δεν προλάβαινα να αλλάζω επιθέματα και ταυτόχρονα δε μπορούσα να ηρεμήσω από τον πόνο που μου προκαλούσαν είτε τα επιθέματα, είτε το σουτιέν που ερχόταν σε επαφή μαζί τους.’Ετσι έστειλα το σύζυγο μου και μου αγόρασε τα “Breastshells” της Medela στην τιμή των 20.90€, τα οποία είναι για να προστατεύουν τις ήδη ταλαιπωρημένες θηλές από την επαφή με το σουτιέν και για να βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση τους. Όμως ήδη από τη δεύτερη μέρα κατάλαβα ότι δεν ήταν κατάλληλα για εμένα καθώς αυτά από την εσωτερική πλευρά έχουν μια επιφάνεια από σιλικόνη που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, τοποθετώντας τη θηλή στην ειδική οπή που διαθέτουν.

Medela breastshells

 

Επειδή όμως ορισμένες γυναίκες μαζί κι εγώ έχουμε μεγάλη θηλαία άλω, και καθώς η τρύπα της εσωτερικής επιφάνειας των κοχυλιών είναι μικρή, έχει σαν αποτέλεσμα να “στραγγαλίζεται” η θηλή, να πονάει και να τρέχει γάλα μέσα στα κοχύλια.Έτσι κάθε φορά που έσκυβα έτρεχε το γάλα από τρύπες εξαερισμού. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για εναλλακτική! Αυτό που βρήκα ήταν ένα άλλο προϊόν της medela το “Therashells” που όμως δεν υπήρχε στην Ελλάδα, οπότε και το αγόρασα online από το εξωτερικό! Αυτά ήταν αντίστοιχα κοχύλια, ελαφρώς μικρότερα σε μέγεθος αλλά πολύ πιο ανατομικά αφού η πίσω επιφάνεια που ακουμπά στη θηλή ήταν πιο στρογγυλεμένη και δεν προκαλούσε πόνο! Η συσκευασία περιείχε δυο διαφορετικές εσωτερικές επιφάνειες που έρχονταν σε επαφή με το στήθος για διαφορετική χρήση η καθεμία! Η μια όπως προείπα είναι για θεραπεία των τραυματισμένων και πονεμένων θηλών και η άλλη είναι για διαμόρφωση των θηλών στην περίπτωση που είναι επίπεδες ή εισέχουσες! Βέβαια για διαμόρφωση υπάρχουν κι άλλα προϊόντα όπως η φούσκα εξώθησης θηλών (περίπου 8€) ή ακόμη και μια αυτοσχέδια σύριγγα για ώρα ανάγκης. Οπότε βρήκα κάτι πολύ πιο φιλικό με το δικό μου στήθος!

Medela Therashells

Φούσκα εξώθησης θηλών

Το πρόβλημα με αυτά τα κοχύλια ήταν πως δεν είχαν κάτι να απορροφά το γάλα που εξακολουθούσε να τρέχει και για καιρό έστριβα πολύ σφιχτά ένα κομμάτι βαμβάκι και το έβαζα μέσα στο κοχυλάκι και ανά διαστήματα μέσα στη μέρα άλλαζα το βαμβάκι έως ότου ανακάλυψα τα κοχύλια της ameda, ίδιας ακριβώς φιλοσοφίας με τα Therashells με τη διαφορά ότι αυτά συνοδεύονταν από ειδικά τολύπια απορρόφησης του γάλακτος! Αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα Λητώ στην τιμή των 19€, ή από κάποιο ηλεκτρονικό φαρμακείο πιθανών σε λίγο χαμηλότερη τιμή! Όμως στην Ελλάδα δεν φέρνουν τα ανταλλακτικά, τουλάχιστον όχι μέχρι την τελευταία φορά που ρώτησα εγώ! Στο διαδίκτυο βέβαια μπορείτε να τα βρείτε σίγουρα!

Ameda Συλλέκτης Γάλακτος-Breast Shell System

Λύσεις υπάρχουν πολλές αρκεί πρωτού αγοράσετε ένα σωρό πράγματα, εκτός από το να τις ψάχνετε, να ρωτάτε και κάποιον που πιθανόν να έχει ψάξει πριν από εσάς και ενδεχομένως να τις έχει δοκιμάσει κιόλας!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *