Επιλογη συσκευης ενδοεπικοινωνιας

[easingslider id=”860″]

Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα χρειαστεί σχεδόν όλες να αγοράσετε, αν όχι από την πρώτη στιγμή, σίγουρα από τη στιγμή που θα αρχίσετε να βάζετε το μωρό στο δωμάτιο του, είναι η συσκευή ενδοεπικοινωνίας… η ερώτηση που κάνουμε όλοι είναι: “ποια συσκευή είναι η καλύτερη?” Το τί είναι καλύτερο για τον καθένα έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός και φυσικά με την τσέπη του! Η σωστή ερώτηση που θα έπρεπε ωστόσο να κάνουμε είναι: “τί χρειάζομαι από μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας?”

Θα έπρεπε να σκεφτεί ο καθένας μας πρώτου δαπανήσει έστω και ένα ευρώ, ποιες ανάγκες θα ήθελε να του καλύπτει η εν λόγω συσκευή! Θέλω να έχει ήχο μόνο? Θέλω να έχει εικόνα, φως, μουσική, θερμοκρασία δωματίου? Αντίστοιχες συσκευές κυκλοφορούν πάρα πολλές απο διάφορες μάρκες! Το θέμα είναι εμείς τί ψάχνουμε! 

Σε αυτή τη θέση βρέθηκα κι εγώ πριν από πολύ καιρό. Πήγαμε λοιπόν σε πολύ γνωστό πολυκατάστημα βρεφικών ειδών με το σύζυγο μου, πριν ψάξουμε μόνοι μας και ζητήσαμε τη γνώμη της πωλήτριας και για να ακριβολογώ, μιας συγκεκριμένης πωλήτριας του συγκεκριμένου καταστήματος στον Άλιμο, την οποία εμπιστευόμαστε πάρα πολύ καθώς ό,τι μας έχει προτείνει κατά καιρούς είναι πολύ καλό! Εκείνη λοιπόν μας έβαλε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε τί ακριβώς ψάχνουμε ή για να το θέσω πιο σωστά, τί χρειαζόμαστε από μια τέτοια συσκευή. Εμείς από την πρώτη κιόλας στιγμή είπαμε πως δε μας χρειάζεται να έχει εικόνα. Θεωρούσαμε πως ήταν περιττό, αφού δεν είχαμε σκοπό να αφήνουμε το μωρό για ώρες μόνο του. Εν συνεχεία η κοπέλα μας είπε πως τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σε μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας είναι, η καλή απόκριση μικρών συχνοτήτων, η μεγάλη εμβέλεια σήματος, η θερμοκρασία δωματίου, και το φωτάκια νυχτός.  Τέλος μη θέλοντας να δαπανήσουμε μεγάλο ποσό χρημάτων καταλήξαμε στη συσκευή της Avent Philips SCD560/00 η οποία διαθέτει: αμφίδρομη επικοινωνία, τεχνολογία DECT που εξασφαλίζει μηδενικές παρεμβολές από άλλες συσκευές, αισθητήρας θερμοκρασίας, λειτουργία ECO που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, φωτάκι νυκτός, μουσική/ νανουρίσματα τα οποία μπορώ να ενεργοποιήσω και από την φορητή μονάδα γονέα, εμβέλεια σήματος 300m με μεγάλη ευαισθησία στις πολύ μικρές συχνότητες,  και είναι από τις πιο οικονομικές στην κατηγορία της αφού μας κόστισε 92€ καθώς την πετύχαμε σε προσφορά. Βέβαια αν ψάξετε λίγο καλύτερα ίσως τη βρείτε και φθηνότερα!

Μια επίσης καλή επιλογή, είναι το μοντέλο MBP161 της Motorola το οποίο διαθέτει: 3 Προγραμματιζόμενα πλήκτρα υπενθύμισης για τον ύπνο,το φαγητό και αλλαγή πάνας, Ασύρματη τεχνολογία: DECT, Εμβέλεια 300m και άνω, Oθόνη LCD με Blacklight, Αμφίδρομη επικοινωνία, ειδοποίηση εκτός εμβέλειας για τη μονάδα γονέα, δυνατότητα ρύθμισης ηχητικής έντασης, οπτική ένδειξη έντασης ήχου (με Led), ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας, νανουρίσματα (5 ήχους), μικρόφωνο υψηλής ευαισθησίας, φώς νυκτός, ένδειξη θερμοκρασίας δωματίου,  επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στην μονάδα γονέα, σταντ για εύκολη τοποθέτηση σε επίπεδη επιφάνεια(μονάδα γονέα) και κοστίζει γύρω στα 65€ αναλόγως από που θα το πάρετε.  

Τέλος, άλλη μια συσκευή που θα μπορούσα ίσως να σας προτείνω με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά χωρίς βέβαια να την έχω δοκιμάσει, η οποία όμως έχει μόνο ήχο, είναι η συσκευή ΒΥ 33 της Beurer η οποία διαθέτει  οπτική παρακολούθηση επιπέδων θορύβου με χρωματιστές λυχνίες LED – Εύρος ελέγχου με σήμα όταν η επαφή έχει διακοπεί, εμβέλεια 300m, 3 χρόνια εγγύηση και εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής αφού κοστίζει περίπου 55€.

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα προϊόντα είναι αρκετά ποιοτικά και πολύ αξιόπιστα. Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχουμε και το ποσό που είμαστε σε θέση να διαθέσουμε! Ίσως ένα κριτήριο παραπάνω που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη κατά το δυνατό επιλογή, είναι η αξιοπιστία της εταιρίας παραγωγής. Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή να επιλέξετε μεταξύ εταιριών που ειδικεύονται στην παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών (πχ Philips) εν αντιθέση αυτών που είναι καλύτερες στην παραγωγή άλλων βρεφικών ειδών χωρίς βέβαια και τα προϊόντα αυτών των εταιριών να υστερούν των άλλων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *